Formule 1

Renault F1 blij met contract met Nico Hulkenberg: "Voor onze volgende stap vragen wij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 oktober 2016 18:51

Nico Hulkenberg is met ingang van 2017 coureur bij het Formule 1-team van Renault. Het is een droom die uitkomt voor de Duitser, die al zolang wachtte op een rol bij een fabrieksteam. Het team heeft een meerjarige overeenkomst met het Franse team afgesloten. Met de komst van de coureur die 113 Grand Prix’s onder de gordel heeft, denkt het Franse merk de goede keuze voor succes te hebben gemaakt.



“2017 wordt het tweede seizoen van de terugkeer van de Renault Groep als fabrikanteninschrijving in de Formule 1 en de volgende stap in onze reis”, aldus Renault Sport Racing-voorzitter Jérôme Stroll. “Dit seizoen is geweest om de fundering op zijn plek te brengen voor de toekomstige successen. Voor onze volgende stap vragen wij een ervaren coureur die hongerig is naar podiums. Nico Hulkenberg vervult deze rol perfect en is een excellente toevoeging aan wat we willen bereiken. Hij is een hoog getalenteerd, toegewijd en gemotiveerd coureur.”

“Nico Hulkenberg stelt ons in staat om ons op te tuigen voor al het harde werk dat dit seizoen voltooid is en het in 2017 en daarna te vertalen tot verbeterde resultaten op de baan. We kijken er naar uit om hem in onze nieuwe auto voor 2017 te zien.”

Renault keerde in 2016 terug als volledig fabrieksteam in de Formule 1. De huidige coureurs zijn Kevin Magnussen en Jolyon Palmer. Eerder werden coureurs als Sergio Perez en Carlos Sainz genoemd als coureurs voor het aankomende seizoen, maar ook het hooggewaardeerde talent Esteban Ocon. Ondanks dat lijken de huidige coureurs nog in de race te zijn voor het tweede stoeltje. Recent verlengde Renault de optie op Kevin Magnussen nog.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS