Formule 1

Red Bull was sterker dan Ferrari volgens Christian Horner: "Als we naar de coureurs luisteren..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 september 2017 06:13 • Print artikel

Red Bull Racing teambaas Christian Horner denkt dat zijn team het op één na beste team was tijdens de Grand Prix van Italië, wel gaf hij toe dat ze niet snel genoeg waren om de Zilverpijlen voor de overwinning uit te dagen. Het team uit Milton Keynes kreeg een flink aantal gridstraffen voor hun kiezen nadat het besloten had voor een tactische aanpassingen aan de V6 hybride motoren die beter paste bij het hogesnelheid circuit in Monza. Max Verstappen en Daniel Ricciardo, die zich kwalificeerde voor Red Bull als tweede en derde op de grid, moesten door de straffen op de respectievelijk dertiende en zestiende positie starten.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Beide Red Bull-coureurs werkten zich op tot in de punten, terwijl Ricciardo bijna op podium finishte. De Australiër noteerde zelfs de snelste raceronde. Horner is overtuigd dat ze op snelheid Ferrari voor waren, puur op snelheid.

"Het is interessant" zie Horner tegen readmotorsport. "De auto's presteerden erg goed. Op zaterdag tijdens de natte omstandigheden, wat altijd een grote gelijkmaker is, wederom beter dan verwacht. In de race presteerde de auto erg sterk. Analyse wijst uit dat het de tweede sterkste auto was buiten de Mercedes. Om zo ver achter de Ferrari's te starten zoals wij deden en vier seconden achter Sebastian Vettel finishen is een erg bemoedigende prestatie. Als we naar de coureurs luisteren in de debriefing, is het duidelijk waar we tekort komen met het oog op rondetijden als we onze competitie volgen. Het chassis werkte op dit speciale circuit erg goed".

De dominante één-twee finish van de Duitsers was bewijs van hun snelheidsvoordeel wat het team heeft met hun krachtbron. Op de vraag of Red Bull voor de overwinning had kunnen gaan, antwoordde Horner: "Nee! Mercedes is op dat circuit een klasse apart".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS