Formule 1

Red Bull-teambaas wil ze horen janken: "De nieuwe F1-auto's zien er geweldig uit, maar.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 januari 2017 12:20

Red Bull Racing teambaas Christian Horner vindt dat met de volgende ronde voor regels omtrent de krachtbron, de focus meer op entertainment moet liggen. Nu is het meer een platform voor het ontwikkelen van nieuwe technieken voor fabrikanten. De huidige formule voor motoren krijgt sinds de introductie in 2014 hevige kritiek.

Formule 1 Red Bull Racing


Het gierende geluid wat zo synoniem was voor de Formule 1 in de jaren '90 en 2000, wordt niet meer geproduceerd door de huidige overcomplexe krachtbron. De huidige regels waren opgesteld om meer fabrikanten te verleiden naar de sport te komen met het gebruik van de turbo hybride motoren. Horner twijfelt welke kant de sport op gaat, maar zegt dat de uiteindelijke beslissing bij de Formule 1 Group ligt.

"Ik denk dat degene die de commerciële rechten heeft daar meer op moet acteren. Hij moet tenslotte de sport verkopen", liet Horner optekenen tegenover ESPN. "Voor mij is de Formule 1 op de eerste plaats entertainment, daarna komt pas de technische kant. Mijn voorkeur gaat uit naar de gillende V10 met standaard energy recovery systeem. Teams als Mercedes en McLaren-Honda zullen dat niet willen, maar voor de fans zou het veel aantrekkelijker zijn."

De Engelsman denkt dat het reglement voor het chassis en bodywork wat in 2017 geïntroduceerd is meer de goede kant op gaat. Ondanks dat de de auto's er visueel sneller uitzien, past het geluid er niet bij.
"De nieuwe 2017-bolides zien er geweldig uit, zoals een F1-auto er uit moet zien", gaf Horner aan. "Het enige waar nog aan gewerkt moet worden is het geluid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS