Formule 1

Christian Horner ziet grote kansen voor Max Verstappen in 2017: "Dappere coureurs..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 januari 2017 11:37

Dappere coureurs als Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan volgens Red Bull-teambaas Christian Horner het meeste profiteren van de gewijzigde Formule 1-regelgeving in 2017.

Christian Horner Max Verstappen Daniel Ricciardo Red Bull Formule 1


De regels zijn zodanig aangepast dat het chassis een belangrijkere rol gaat spelen, maar dat ook de coureurs meer invloed moeten gaan krijgen. In de afgelopen jaren lag de nadruk namelijk met name op de V6 turbomotoren. De aanpassing van de auto zit met name in de hoeveelheid downforce en de bredere banden.

Het maakt de auto niet alleen agressiever qua uiterlijk, ook worden de auto’s zwaarder om te rijden. Het gaat volgens de Brit een schifting zorgen onder de coureurs. De heldhaftigheid van de rijders gat daarin belangrijker worden, zo is de Red Bull-teambaas van mening.

“Het gaat wat balanceren”, vertelt de teambaas van het team uit Milton Keynes tegen Crash.net. “De auto’s worden fysieker, meer uitdagend en het gaat verschillen onder de coureurs brengen, meer dan wat we op het moment zien. De dappere coureurs worden beloond en het wordt een meer opwindend spektakel. De auto’s gaan echt wat worden om te zien met het soort bochtensnelheid die ze gaan bereiken.”

De verwachting is dat Red Bull het meeste gaat profiteren van de gewijzigde regels, nadat het team de grootste stappen in 2016 maakte. Daarnaast is Adrian Newey wederom betrokken bij het ontwerp van de auto en is de algehele verwachting dat Renault haar progressie die afgelopen jaar is ingezet gaat doorzetten.

“Het wijzigen van de regels gaat het een beetje opschudden. Ik weet zeker dat Toto graag de auto’s wil bevriezen voor de volgende vijf jaar”, waarmee de Brit zijn collega teambaas van Mercedes aanhaalt. "Ik denk dat een verandering in de regels een grote kans aan ons biedt. We hebben een sterk team, een sterk rijders paar en we hebben alle ingrediënten om volgend jaar een sterke campagne neer te zetten. Hopelijk sluiten we het gat van de dominantie die we bij Mercedes hebben gezien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS