Formule 1

Red Bull schreeuwde het van de daken, maar Mercedes nog agressiever met nieuwe upgrades

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2017 10:35

Mercedes onthulde voor afgaande aan de Grand Prix van Spanje diverse opvallende upgrades. Dat terwijl er continu gesproken werd over de upgrades van Red Bull. Het Formule 1-team zei zelf met een B-specificatie van de auto te komen in Barcelona. Waar de RB13 opvallende gelijkenissen had met de vorige auto, was het de Mercedes W08 (FOTO'S), die opviel door de aanpassingen. Ook in de eerste vrije training was Mercedes duidelijk de snelste, terwijl Max Verstappen als vijfde terug te vinden was.

Red Bull RB13 Max Verstappen

“Ik wil Red Bull niet onderschatten, maar waarschijnlijk neemt het wat tijd voor dat ze ons kunnen bijhalen”, reageerde Mercedes-coureur Valtteri Bottas in de paddock tegen GrandPrix.com. Daar sluit Red Bull-rijder Daniel Ricciardo zich volledig bij aan. “Zelfs al geeft deze upgrade ons een seconde, Mercedes en Ferrari hebben niet stilgezeten”, aldus de Australiër. “Het is nog steeds dezelfde auto. We hebben veel veranderd, maar verwacht niet te veel.”

Wanneer gekeken wordt naar de aanpassingen aan de auto, dan is de W08 duidelijk indrukwekkender dan de Red Bull-auto, met de smallere neus. De neus moest zelfs opnieuw door de crashtest. Maar in de paddock wordt niet verwacht dat de upgrades de pikorde door elkaar gaat gooien in Spanje.

“Het is niet een nieuw seizoen wat hier start”, zei Romain Grosjean van Haas F1 Team tegen het Franse RMC. “Mercedes en Ferrari staan nog steeds aan kop en we moeten maar zien hoe dichtbij Red Bull komt.”

Nu Hotelkamerveiling.nl geeft € 5,00 korting speciaal voor Moederdag. Met de promotiecode MOEDERDAG

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS