Formule 1

De radicale upgrades van de Mercedes W08 in beeld: "Met alle nieuwe onderdelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2017 09:46

De Mercedes W08 heeft een uitgebreide upgrade gekregen voor de Grand Prix van Spanje. De Formule 1-bolide van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas heeft verrassende aanpassingen gekregen. Zo is het meest opvallende de aan de voorkant bevestigde radicale schoepvormige luchtinlaten aan de zijkant van de neus, welke onder het chassis doorlopen.




Meer naar achteren hebben de Zilverenpijlen ook complexe nieuwe bargeboards gekregen, waarbij er een aantal verticale vinnen zijn aangebracht, een aangepaste achtervleugel, een tweedelige monkeyseat (een kleine vleugel onder de grote achtervleugel) en een aangepaste vloer voor de achterbanden. De nieuwe bargeboards lijken samen te werken met de aangepaste voorkant voor wat betreft de luchtstroom en de downforce. Daarnaast is er, volgens de laatste geruchten in de paddock, 6 kilogram op gewicht bespaard. Het gewicht was voor Mercedes al een probleem ten opzichte van haar rivalen.




“We worden beter als team op alle gebieden van de auto, mechanisch, aerodynamisch, ook het gewicht. We worden beter en beter”, vertelde Valtteri Bottas tegen F1i. “We moeten nog werk doen op al deze gebieden, waaronder het gewicht, maar we komen er zeker en we halen er meer en meer prestaties uit. Hopelijk is er nog veel meer vrij te maken. Het is een flink gevecht met Ferrari, het gaat om de details. Elk afzonderlijk deel telt en we proberen de auto zo snel als mogelijk te ontwikkelen, met alle nieuwe onderdelen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS