Formule 1

Red Bull met Daniel Ricciardo het snelste, maar Max Verstappen ondanks problemen derde + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 oktober 2017 21:05

Snelste man van de tweede vrije training voor de Mexicaanse Grand Prix is Daniel Ricciardo. Zijn rondetijd was sneller dan die van Lewis Hamilton. Als derde nestelde Max Verstappen zich in de top drie. Verstappen kende problemen met de motor, maar het betrof een 'oude' motor. Morgen is de derde vrije training, waarin ook zal blijken of de Red Bulls mee kunnen komen aan de top van het veld en voor een verrassing kunnen zorgen in de race zondag.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Romain Grosjean maakte meteen al een schuiver over de baan net na de start van de sessie en het leek erop of zijn bodem beschadigd was. Doordat alle puin op de baan terecht kwam werd de sessie stilgelegd middels een rode vlag met nog een uur en negentien minuten op de klok. Vijf minuten later werd de sessie hervat met een keur aan coureurs op de baan inclusief Verstappen. Lewis Hamilton spinde een paar ronden later met de W08 door wat eruit zag als gebrek aan grip. Stoffel Vandoorne die in VT1 in de pitbox moest blijven door technische problemen, kon in VT2 wel zijn rondes maken en zo de verloren tijd inhalen. Sebastian Vettel klaagde via de boordradio over hitte en ging terug naar de pits.

Met nog een uur op de klok leidde Daniel Ricciardo in een tijd van 1:18.769. Max Verstappen volgde op P2, 0,029 seconden achter de Australiėr, terwijl Kimi Raikkonen zich op P3 bevond. Niet lang daarna nam Hamilton de leiding over in 1:17.932. Dat was een snellere tijd dan de snelste ronde op hetzelfde circuit een jaar geleden.

Met iets meer dan een half uur over in de sessie ging Ricciardo al een tijdje aan de leiding in 1:17.801. Verstappen zat op P3 en was 0,163 seconden langzamer. Voor Mercedes hield Hamilton de eer hoog op P2 terwijl zijn teamgenoot Valtteri Bottas die een zeer goede eerste sessie beleefde, niet verder kwam dan P6, 0.980 seconden achter de Australiėr. Tot de uitvallers behoorden inmiddels Grosjean en Pierre Gasly.

Vandoorne die de VT1 miste, kwam in deze tweede sessie niet lekker vooruit en bleef steken rond de vijftiende positie. In de slotfase va de training veranderde er in de top zes niet veel meer.

Results Formula 1 Mexico VT2


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS