Formule 1

Max Verstappen sterk uit de startblokken in Mexico, snelste tijd voor Valtteri Bottas + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 oktober 2017 16:52

Valterri Bottas heeft in de eerste vrije training sessie van de Grand Prix van Mexico de snelste tijd genoteerd. De klokken stopten voor de Fin op 1:17.824. Teamgenoot Lewis Hamilton noteerde de tweede tijd, terwijl Max Verstappen de top drie besloot na een solide training.

Formule 1 2017 Max Verstappen

Het eerste gedeelte van de training op het Autódromo Hermanos Rodríguez was een rustig begin waarin de McLarens de eerste rondes maakten totdat een kwartier na aanvang Antonio Giovinazzi de kop overnam in 1:25.488. Veel coureurs kwamen pas laat op de baan en na 20 minuten verschenen Mercedes en meerdere gegadigden voor snellere tijden. Valtteri Bottas nam als eerste van de toppers het voortouw op snelheid en net als teamgenoot Lewis Hamilton had hij problemen met de grip. Met een half uur na de start van VT1 was de top drie voor de verwachte namen. Hamilton en Bottas wisselden stuivertje en Sebastian Vettel volgde als derde.

Met iets minder dan een uur te gaan dook er een probleem op voor Toro Rosso toen Brendon Hartley stilviel vanwege hydraulische problemen op het circuit en een Virtual Safety Car creëerde. Na wat aanpassingen kon hij zijn weg weer vervolgen. Max Verstappen zette niet veel later de derde tijd neer in de RB13. De enige coureur die met nog 40 minuten op de klok geen tijd had neergezet, was Stoffel Vandoorne. De Belg waar de versnellingsbak moest vervangen worden, nam niet verder deel aan de sessie.

Alfonso Celis was de tweede uitvaller. De Haas F1-coureur, die in de auto van Esteban Ocon reed, veroorzaakte een rode vlag waardoor de sessie stopgezet werd, toen de Amerikaanse bolide met open DRS stil stond op de baan. Op hetzelfde moment spinde Vettel zijn Ferrari, maar hij kon de boel nog redden. Na een paar minuten werd de sessie weer herstart. In het staartje van de trainingsessie maakte Pascal Wehrlein nog een uitstapje in het gras de Duitser bleef ongedeerd met zijn auto.

Uitslag Grand Prix van Mexico VT1:

Resultados Gran Premio de Mexico VT1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS