Formule 1

Red Bull maakt agressieve bandenkeuze voor Grand Prix van Monaco

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 18 mei 2017 05:28 • Print artikel

De Grand Prix van Monaco is de eerste race van het huidige seizoen waarbij teams zelf mogen bepalen hoeveel setjes banden ze van elke voorgeschreven soort meenemen. Vanwege de nieuwe regels dit jaar bepaalde Pirelli gedurende de eerste vijf races van het seizoen welke banden de teams kregen. Iedere coureur had daardoor een identiek aantal setjes. In een poging om het gat met Mercedes en Ferrari te verkleinen na een moeilijk verlopen weekend in Spanje, kiest Red Bull met Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor een agressieve bandenkeuze voor de Grand Prix van Monaco.

Formule 1 2017 Pirelli


Het Oostenrijkse team kiest net als Williams en Renault voor een maximum aantal van elf sets ultrasoft banden en slechts één set van zowel de supersoft als de soft.

Ferrari, Force India, McLaren, Haas en Sauber kiezen een iets minder agressieve tactiek met tien sets van de banden met paarse wang. Mercedes en Toro Rosso zijn het meest behoudend met een totaal van negen setjes supersoft.

Opvallend is dat Jenson Button, die in Monaco éénmalig Fernando Alonso vervangt tijdens diens uitstapje naar de Indy 500, de enige coureur is die heeft gekozen voor twee sets van de softbanden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS