Formule 1

Op deze banden moet Max Verstappen het doen in Spanje

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 maart 2017 09:03 • Print artikel

Pirelli maakte, als hofleverancier van de Formule 1 banden, in januari al bekend welk compound er gebruikt gaat worden in de eerste vier Grands Prix van het seizoen 2017. Nu heeft de fabrikant ook vrijgegeven welke compounds er gebruikt gaan worden in Spanje, Monaco, Canada en Azerbeidjan. Laten we hopen dat dit het rubber is dat Max Verstappen naar prolongatie van zijn winst in de Grand Prix van Spanje 2016 brengt.

Formule 1 2017 Pirelli

Twee weken geleden geleden werd tijdens de Pre-season F1-test van 2017 op het circuit van Barcelona, de baan speciaal nat gesproeid zodat alle teams de nieuwe regenbanden konden testen.

De coureurs krijgen in Spanje de soft, medium en hard compound banden tot hun beschikking. Voor de Grands Prix in Monaco en Canada stelt Pirelli de ultrasoft, supersoft en soft banden beschikbaar. De supersoft, soft en medium banden staan gereserveerd voor Baku, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Pirelli kiest de banden die de teams moeten gebruiken voor de eerste vijf races van het 2017 seizoen. Na de Grand Prix van Spanje zijn de teams vrij in hun keuze van het aantal te gebruiken sets per compound.

Voor de eerste vier races staan de volgende banden voorgeschreven door Pirelli:

Australië - Ultra Soft / Super Soft / Soft
China - Super Soft / Soft / Medium
Bahrein - Super Soft / Soft / Medium
Rusland - Ultra Soft / Super Soft / Soft

Start F1 GP Spa Francorchamps


Bezoek één van de Formule 1-races in 2017. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van Spanje*

*Grand Prix van Monaco*

*Grand Prix van België*

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS