Formule 1

Red Bull stookt, Lauda angstig: "Ongelooflijke Verstappen, mijn angst is het potentieel dat hij heeft"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 december 2016 11:11

Red Bull Racing's adviseur Helmut Marko zegt dat Daniel Ricciardo - en Max Verstappen nu het beste rijders koppel is in de Formule 1. Marko stookt het vuurtje alvast op in de groeiende rivaliteit met het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.



De Red Bull-adviseur gelooft dat het duo Ricciardo-Verstappen het sterkste koppel is in de F1, met als doel het gevecht om de wereldtitel in het komende seizoen. "We zullen zeker dichter bij Mercedes komen en dat weten ze, dus nemen ze geen risico's met de keuze voor de vervanger." Marko zegt dit volgens Bild tijdens een optreden bij ServusTV waar ook landgenoot Niki Lauda aanwezig was.

Volgens Sky Sports is er bij het team van Williams een afspraak met Felipe Massa die zijn vertrek zou uitstellen met een jaar om zo Valtteri Bottas te vervangen, die op zijn beurt de grote favoriet is bij Mercedes. Dit zou betekenen dat het Duitse team niet voor Pascal Wehrlein kiest als teamgenoot van Lewis Hamilton.

De komst van Bottas bij Mercedes zou het team twee coureurs geven die zich ruimschoots bewezen hebben op het podium, ook al heeft de Fin Bottas nog geen overwinning geboekt. Beide Red Bull-coureurs Ricciardo en Verstappen staan onder contract tot einde seizoen 2018. Lauda erkende dat de "ongelooflijke" Verstappen alleen maar beter zal worden. "Mijn angst is het potentieel dat hij heeft", zegt Lauda over de 19-jarige Nederlander. "Hij kan vergeleken worden met Ayrton Senna of Michael Schumacher."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS