Formule 1

Red Bull en Force India niet blij over mogelijke samenwerking Mercedes en Honda

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 14:11 • Print artikel

Diverse teams willen geen commentaar geven op de geruchten rondom de samenwerking tussen Honda en Mercedes. Red Bull en Force India geven daarentegen wel een reactie. Het gerucht doet al enige tijd de ronde in de paddock en tijdens de Grand Prix van Spanje berichtten meerdere media dat ook het Oostenrijkse AVL mogelijk ingeroepen zou worden om de betrouwbaarheids- en prestatiecrisis van Honda te verhelpen.

Formule 1 2017 Mercedes AGM Petronas


“Honda is een groot en prestigeus bedrijf”, vertelde Toto Wolff aan het Spaanse El Mundo. “Ze zitten op het moment in een lastige situatie, maar ik ben er zeker van dat ze een oplossing vinden en dat ze onze hulp niet nodig hebben.” Waarbij de Mercedes-teambaas het gerucht niet bevestigt, maar ook niet ontkent. Er zijn dus teams niet blij met de samenwerking.

Zo liet assistent-teambaas van Force India, Bob Fernley, al eerder weten dat hij niet blij is als Mercedes zou gaan samenwerken met Honda. “Als een team dat niet alleen heeft betaald voor haar motoren, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling daarvan, ben ik zeker negatief over het delen van technologie met een ander team wat een tegenstander van ons is”, aldus de Brit tegen GrandPrix.com.

Ook het door Renault aangedreven Red Bull is niet blij met de mogelijke ontwikkeling. “Ik weet niet of het waar, maar ik denk niet dat het een goed idee is”, zei de consultant van het team uit Milton Keynes, Helmut Marko. “Er zijn al erg strikte redenen over samenwerking met betrekking tot het chassis.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS