Formule 1

Red Bull boos over het verbranden van olie: "Bijna een dieselmotor"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 19:12 • Print artikel

Na McLaren werpt ook Red Bull zich op tegen het verbranden van olie in de Formule 1. Vanaf 2018 wil de FIA hierop nog strenger gaan controleren en bestraffen. Het is opvallend dat juist twee teams die met Renault rijden daartegen protesteren. Komt dit voort uit het beschermen van het milieu of is het een truc om de concurrentie aan te vallen?

Formule 1 2017 Red Bull Racing


“Het is hard nodig”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Motorsport-Total. “Het verbranden van vier kilo olie in een race is bijna gelijk aan het olieverbruik van een dieselmotor. Het is in strijd met de milieuvriendelijkheid van de hybridemotoren.”

De aanpassingen die voor de komende jaren worden voorgesteld, gaan de baas van Max Verstappen dan ook niet ver genoeg. “Het was beter geweest als ze zich rationeel hadden toegewijd aan de zaak”, zegt Horner over de FIA. Het begon al aan het begin van het seizoen toen Red Bull de legaliteit van de Mercedes-aandrijving al in twijfel trok. Later bleek dat Ferrari olie aan zijn benzine toevoegde en dit verbrandde. De twee Renault-klanten voor 2018 lijken nu dus bondgenoten te zijn.

McLaren is met name boos over het verbranden van olie in de kwalificatie. “Ik weet dat het niet bij ons vandaan komt, maar bij anderen”, zegt de Red Bull-teambaas. De Brit is boos vanwege het effect dat de toevoeging van het smeermiddel op de brandstof heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS