Formule 1

Mercedes ontduikt nieuwe Formule 1-regels van de FIA om minder olie te verbranden

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 augustus 2017 19:06

De FIA heeft verduidelijkt dat Mercedes met een nieuwe specificatie van de motor rijdt. Het Duitse merk heeft de nieuwe regels omzeilt doordat ze de versie voor de Grand Prix van Italië hebben geïntroduceerd. Vanaf de race op Monza is er een nieuwe limiet voor het verbranden van olie. Vanaf dan mag er slechts 0,9 liter per 100 km verbrand worden in plaats van de vorige 1,2 liter.

Mercedes F1

“Om duidelijk te zijn, als een motor (ICE element) wordt geïntroduceerd in of na het Monza-raceweekend, haar olieconsumptie moet dan onder de 0,9 liter/100 km ligen wanneer het wordt gebruikt”, meldt de FIA in een verklaring. De verduidelijking van de FIA betekent dat de klantenteams van de motorenfabrikant Force India en Williams zich wel aan die lagere limiet moeten houden. Zij krijgen de update namelijk later in het seizoen. Het ontduiken van de nieuwe niveau’s gaat Ferrari zeker irriteren, alhoewel teambaas Toto Wolff van Mercedes bereid is om ze te bespreken, indien nodig, met het Italiaanse team.

“We zijn harde tegenstanders en de relatie die we hebben is dat we onze hoofden samen steken als er een probleem is en we bespreken het achter gesloten deuren”, reageert de Oostenrijker tegen het Engelse Autosport. “Het is nog niet op tafel gekomen. We moeten voorzichtig zijn dat dingen niet openlijk in het publiek worden gezegd die niet juist zijn en niet waar. Dus tot nu toe, sta ik er gemakkelijk in.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS