Formule 1

Reactie Max Verstappen na botsing T-Wing: "Training verpest, pech dat ik hem raakte"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2017 18:22

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein kostbare tracktime verloren. Dit werd veroorzaakt door de afgebroken T-wing van de Mercedes van Valtteri Bottas. Het zorgde voor boze gezichten bij het kader van Red Bull en het bezorgde de monteurs van de auto van Max extra werk. De beschadigde vloer van Verstappen’s RB13 werd in allerijl vervangen, waardoor Max Verstappen lange tijd in de pitbox stond. Hij kon in VT2 slechts achttien ronden afleggen en bleef met een 1:32.245 op de achtste plek steken.

Max Verstappen Red Bull Racing

"De vloer was flink beschadigd omdat ik over de afgebroken T-wing van Bottas heen reed. Het team moest daarom de onderkant van de auto vervangen, iets dat veel tijd in beslag neemt. Daardoor was onze training eigenlijk verpest en kon ik slechts één lange run doen. Het was ongelukkig dat de T-wing afbrak en ik had evenzoveel pech dat ik hem raakte. Al met al was het dus geen ideale dag, maar zo gaat dat soms."

"Ricciardo kon een goed tempo rijden met een andere afstelling. We zien er best competitief uit hier. Over mijn afstelling ben ik nog niet helemaal tevreden, dus we moeten nog hard werken aan mijn auto. Eerst is het zaak om zaterdag meer ronden te rijden."

Voordeelvanger heeft alleen dit weekend gratis verzending! Kortingscode: PAASVERZENDING!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS