Formule 1

Perspresentatie Jumbo racedagen: "Veel belangstelling voor Max Verstappen van landelijke pers"

Uitgegeven door John ter Meer • 31 maart 2017 11:35 • Print artikel

Veel pers vanochtend, van de NOS tot het jeugdjournaal en RTL Boulevard toe, tijdens de presentatie van de Jumbo Racedagen ‘driven by Max Verstappen’, op het hoofdkantoor van sponsor Jumbo in het Brabantse Veghel. Ook RaceXpress was vanzelfsprekend aanwezig tijdens de perspresentatie, voorgezeten door spreekstalmeester Olav Mol.

Max Verstappen Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen

Jumbo topman Frits van Eerd vertelde over de samenwerking met Max Verstappen en in dit geval in het bijzonder de Jumbo racedagen die plaatsvinden op 20 en 21 mei aanstaande op het circuit van Zandvoort. Hij hoopt het toeschouwersaantal van de vorige editie dit jaar te kunnen overtreffen, in 2016 kwamen er 100.000 raceliefhebbers op het evenement af.

Ook Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau kwam naar voren om uit de doeken te doen wat de toeschouwers tijdens deze dagen voorgeschoteld krijgen. Op de vraag, nu de prins eigenaar is van circuit Zandvoort, of er ooit nog een Formule 1 race georganiseerd gaat worden op het legendarische Nederlandse circuit antwoordde Bernhard dat “de haalbaarheid ervan momenteel in samenwerking met de gemeente Zandvoort getoetst wordt.” Eind dit jaar zou er meer duidelijkheid moeten komen.

En toen werd de persoon naar voren gehaald waar het merendeel van de landelijke pers op afgekomen was, Max Verstappen. Een een-tweetje op het podium met Olav Mol was het gevolg in de vorm van een mini-interview. Waaruit bleek dat Max op donderdag in Milton-Keynes, de thuishaven van Red Bull Racing, de hele dag in de race simulator getraind heeft. Over zijn verwachtingen met betrekking tot de aanstaande race in China was Max realistisch: “zonder motor update moeten we gewoon efficiënt racen.” Vrij vertaald, zo lang mogelijk proberen in de buurt te blijven van Mercedes en Ferrari, zo ver mogelijk weg blijven bij de achterliggers en de strijd aangaan met teamgenoot Daniel Ricciardo.

Op de vraag van RaceXpress tijdens de persconferentie of er nog modificaties te verwachten zijn aan het chassis zei Max: “updates zijn er altijd.” Op onze vraag of hij wat specifieker daarover kon zijn, antwoordde hij: “hou de vleugels maar in de gaten.” Meer liet Verstappen, begrijpelijkerwijs niet los.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS