Formule 1

Jumbo-topman Frits van Eerd: "Max Verstappen heeft een geweldige bijdrage geleverd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 maart 2017 08:04

VEGHEL - Frits van Eerd is gek van de autosport. Hij is zelf al jarenlang actief in Dakar en de Rallysport, maar ook op het asfalt, waar hij met F1-bolides in de Boss GP reed. Met de knalgele Dallara P217 in de 24 uur van Le Mans zal opnieuw het beeldmerk van de Jumbo supermarktketen op een groot wereldwijd autosportevenement te zien zijn. Van Eerd is maar wat trots dat hij zijn bedrijf op die unieke manier onder de aandacht kan brengen. Het begon allemaal met zijn sponsoring van Max Verstappen, al voordat de Nederlandse Formule 1-ster tot de koningsklasse van de autosport was doorgedrongen. Ook in 2017 is Verstappen weer in Nederland te zien op Circuitpark Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen 2017 driven by Max Verstappen.

Max Verstappen helm

"Max heeft een geweldige bijdrage geleverd aan het merk Jumbo", zei Van Eerd tegenover RaceXpress.nl. Van Eerd debuteert zelf met Racing Team Nederland op 17 en 18 juni in de 24 uur van Le Mans. "We balanceren natuurlijk wel op een dun koordje omdat autosport niet echt bij een supermarktketen hoort, maar tegelijkertijd is het leuk om onverwacht uit de hoek te komen. De timing was ook perfect. Het heeft gewoon zo moeten zijn."

Het snelle succes van Verstappen kwam ook voor Van Eerd onverwacht. "Dat had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Hij is in heel korte tijd een wereldster geworden. Ik vind het ook echt te gek dat we nu de Jumbo Racedagen kunnen organiseren en mijn klanten zo gratis Max kunnen zien. Ik vind het mooi hoe Max zichzelf blijft. Dat zeg ik ook elke keer dat ik hem spreek, blijf jezelf."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS