Formule 1

Pat Symonds vindt de nieuwe auto's niet retro: "Ze zien er esthetisch uit"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 februari 2017 11:20

Volgens Pat Symonds heeft de Formule 1 een puinhoop - zoals de neuzen kwestie in 2012 - voorkomen met de ontwerpen van de bolides voor seizoen 2017. Symonds zal zelf niet op de grid aanwezig zijn dit seizoen, nu hij niet meer de rol heeft van chief technical officer bij Williams Martini Racing. De voormalige Renault Sport man speelde een integrale rol bij het ontwerp van de auto voor dit jaar.

Formule 1 2017 Pat Symonds


"Ik denk dat de auto's er geweldig uitzien," zei Symonds tegen Motorsport. Ik heb voorheen gezegd dat ik bezorgd was dat ze er retro uit zouden zien, maar dat doen ze niet. Ze zien er mooi uit. Zoals met al deze dingen, hebben we bepaalde gebieden opgeknapt. We hebben ervoor gezorgd dat het esthetisch verbeterd is. Het is niet zoals met die lelijke neuzen in 2012 of zoiets."

Nu de sport vol vertrouwen is dat de auto's sneller zullen zijn dan hun voorgangers, moeten we nog zien of de toegenomen downforce het racen verbetert, of dat het de rangorde opschut. "Qua racen moeten we het nog afwachten," zei Symonds. "Maar ik denk dat de kans groot is dat de huidige status quo wel zal veranderen. En dat is goed, het is als een reset. Men kan daarom begrijpen waarom Mercedes AMG Petronas niet zo happig is op alle veranderingen."

Met het oog op de toekomst, die nu in handen is van de nieuwe eigenaren van de F1, Liberty Media, heeft Symonds de nieuwe bazen verzocht om een driejarige strategie te implementeren, in plaats van de regels te veranderen. "Ik hoop als geen ander dat er een strategie is in de F1. We hadden een 'strategie groep' maar die snapte de betekenis van het woord niet. Ik heb altijd gewerkt aan driejarige plannen. Ik bekijk die plannen, ik wacht niet tot ze voorbij zijn en begin dan opnieuw, dat doe ik al na zes maanden. Dan bekijk ik ze weer na zes maanden en beslis wat goed is en wat niet. Ik denk dat de F1 iets soortgelijks moet doen," aldus Symonds.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS