Formule 1

“Geen grote veranderingen in ontwerpen Formule 1-wagens van 2017, om eerlijk te zijn.."

Uitgegeven door Daan Daniels • 29 december 2016 16:41

De vertrekkende technische baas van Williams, Pat Symonds, betwijfelt of er wel grote verschillen in de wagenontwerpen voor 2017 zullen zijn. Hij denkt dat ze onvolwassen zijn, vanwege de korte ontwikkelingstijd.



De Formule 1 stemde in met regelveranderingen voor komend seizoen eerder dit jaar. Waaronder bredere, agressiever ogende wagens, met als doel om rondetijden te verlagen en ze meer een uitdaging te maken om in te rijden. De late beslissing beperkte de tijd voor teams om te ontwikkelen en testen te houden in windtunnels.

Symonds, die gaat stoppen bij Williams, denkt dat de meeste wagens er hetzelfde uit gaan zien. Op de vraag of hij verwacht of er grote verschillen tussen teams zullen zijn, wat meestal wel zo is als er veranderingen in de regels zijn, antwoordde Symonds: “De regels zijn duidelijk voorgeschreven. Er is een ruimte op de cover van de motor waar we misschien wat variaties zullen zien. Er is daar een meer open ruimte, maar om eerlijk te zijn valt het niet zo heel erg op. Als je ze allemaal zwart zou verven, zou je moeten hebben om het te ontdekken.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS