Formule 1

Palmer voelt zich sterker in 2017: "Ik heb ervaring die anderen niet hebben"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2017 21:10 • Print artikel

Even dacht Jolyon Palmer dat hij zijn stoeltje kwijt was bij Renault Sport One op het einde van seizoen 2017. De Britse coureur in Franse dienst, is verzekerd van een tweede seizoen bij het team van Renault, echter was niet zeker van zijn zaak. Met maar één punt achter zijn naam was zijn toekomst niet zeker, echter in plaats van Palmer, vertrok Kevin Magnussen.

2017 Formule 1 Jolyon Palmer


Met Nico Hulkenberg als teamgenoot voor het seizoen 2017, denkt Palmer dat de moeilijke tijden in de Formule 1 van het afgelopen jaar hem gesterkt hebben voor het komende seizoen. "Ik heb het gevoel dat het nu compleet anders is," zie de Brit in een interview van Renault. "In alle eerlijkheid, ik denk dat je meer leert in moeilijke tijden. Vorig jaar waren er tijden dat ik me echt moest herpakken. Het jaar begon lastig, ik moest hergroeperen, mijn hoofd helder krijgen om te doen wat ik moest doen voor de rest van het jaar. Als je daar uit komt, heb ik een ervaring die een hoop coureurs niet hebben, je ligt achteraan en je vecht om te overleven. Hopelijk krijgen we een sterker jaar. Ik weet dat ik diep kan graven als de druk hoog is, en kan doorgaan."

Dit gezegd hebbende is Palmer vol vertrouwen over het aanstaande seizoen, wat echt begint met de eerste Grand Prix van het jaar over een week in Melbourne op 26 maart tijdens de Grand Prix van Australië." Ik weet wat ik kan verwachten, ik weet hoe het werkt en ik heb een goede relatie met het management hier. Ik hoop dat we klaar staan als een team voor de toekomst. Het afgelopen jaar was het eerste jaar terug voor Renault, niemand wist wat te verwachten. De druk lag bij beide coureurs. Dit jaar voelt alles meer comfortabel aan," aldus Palmer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS