Formule 1

Gelukkige Jolyon Palmer pakt eerste Formule 1 punt: "Eerst verkloot ik het, dus ik ben heel blij"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 4 oktober 2016 06:57 • Print artikel

Drie hoeraatjes voor Renault F1-rijder Jolyon Palmer. De Brit pakte zondag in de F1 Grand van MaleisiŽ namelijk zijn eerste punten in de Formule 1. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit, want op de zaterdag kwam de voormalig GP2-kampioen niet door Q1. Zondag wist hij echter uit de ellende te blijven en door het uitvallen van anderen sleepte hij een knappe tiende plaats uit het vuur.

Jloyon Palmer Renault F1

"Ik ben echt heel blij, zeker na zaterdag. Ik voelde me het hele weekend al heel erg goed en eigenlijk rij ik al een aantal races goed, maar alleen zaterdag heb ik het verkloot. Maar dit was de perfecte race van mijn kant, het team maakte de juiste keuzes wat betreft de strategie en we wisten de banden lang goed te houden. We hebben auto's verslagen die normaal gesproken sneller zijn dan wij, dus we hebben het maximale eruit gehaald."

"Ik voelde me heel goed in de auto en we dachten eigenlijk op vrijdag al dat dit erin zat. Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad met het uitvallen van Lewis en anderen. Maar we hebben er al zo vaak heel dichtbij gezeten en dan komt er toch een keer dat je een beetje geluk hebt", zo vertelde Palmer na de race aan Sky F1.

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS