Formule 1

Paar kleine verbeteringen aan RB13 Max Verstappen: "De auto ziet er nu beter uit"

Uitgegeven door Daan Daniels • 20 maart 2017 11:24 • Print artikel

Max Verstappen is er klaar voor om komend weekend in Melbourne de strijd aan te gaan bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Maar of Verstappen en ploeggenoot Daniel Ricciardo met hun Red Bull direct vooraan zullen rijden? “Het testen in Barcelona was redelijk ok, maar we moeten nog meer verbeteren om echt mee te kunnen doen”, zei Verstappen tegen Telesport.

Max Verstappen Red Bull Formule 1

In Melbourne zal Verstappen met nagenoeg dezelfde wagen gaan rijden als bij het testen in Barcelona. “Merendeel is het hetzelfde ja, wat dingetjes zullen veranderen, voor een betere prestatie. De wagen ziet er nu beter uit, hopelijk ook sneller.”

Over de goede prestaties van Ferrari in Barcelona maakt Verstappen zich nog geen zorgen. “De laatste twee jaar waren zij in de wintertests altijd goed. Zeker dit jaar zullen zij voor de overwinningen meedoen.”

In Australië zal Verstappen voor het eerst vanaf wedstrijd 1 gezien worden als een van de kanshebbers voor de titel. “Dat geeft geen extra druk. We zullen zelf moeten afwachten hoe goed we zijn. In Melbourne zal het nog niet snel genoeg zijn. We gaan vol gas en gaan het beste resultaat eruit halen. Dat kan een derde plek zijn, een vijfde maar het kan ook een overwinning zijn.”

Aankomend weekend is de eerste Grand Prix van 2017. Mis geen meter meer van de Formule 1 met Max Verstappen. Ziggo Sport zendt alle GP's uit. Kijk eens naar de mogelijkheden:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS