Formule 1

Oud-F1-ster Heinz Harald Frentzen eindelijk weer achter het racestuur: "Was geweldig leuk om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2016 09:13

LE CASTELLET - Voormalig Formule 1-ster Heinz-Harald Frentzen heeft eerder deze week zijn terugkeer in de cockpit gemaakt om de Tesla Model S EGT te testen, de auto die wordt ontwikkeld voor het Electric GT Championship op het circuit van Paul Ricard. Frentzen bleek aangenaam verrast!


Frentzen begon zijn autosportcarrière als onderdeel van het Mercedes juniorteam in het World Sportscar Championship voor zijn afstuderen aan de Formule 1. Hij scoorde daarin twee pole positions, drie overwinningen en achttien podiumplaatsen. Later werd de Duitser runner-up in de Formule 1. Dat was in 1997 met Williams. In 1999 pakte hij een indrukwekkende derde plaats in voor Jordan, voordat hij zijn carrière sloot in 2003 en overstapte naar de DTM.


Op Le Castellet legde Frentzens auto veertig ronden af, waarvan hij er zelf zeven voor zijn rekening nam. De Duitser was erg onder de indruk van de richting die de serie opgaat en zegde zijn volledige steun toe. "Als sinds lange tijd eigenaar van auto's van deze fabrikant was het geweldig leuk om in één ​​van de eerste Tesla's te rijden die zijn gebouwd om mee te race", zei Frentzen. "Het was een fantastische kans om het potentieel van E-racing performance-auto's te ervaren. Mark (Gemmell, ceo van Tesla, red.) en zijn EGT-team zijn zeker op de goede weg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS