Formule 1

De laatste loodjes van de stoelendans: 'Sergey Sirotkin wordt nieuwe coureur Williams'

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2018 07:09 • Print artikel

Sergey Sirotkin lijkt rond te zijn met Williams voor een stoeltje in de Formule 1. De BBC meldde eerder al dat het een kwestie van dagen is. Er hoeven slechts een paar kleine details afgewerkt te worden om het contract definitief te laten tekenen. Dan heeft Lance Stroll een nieuwe teamgenoot.

Sergey Sirtkin

De verwachting is dat het om een contract voor één jaar gaat met een optie voor de coureur om ook in 2019 te rijden, zo meldt The Judge 13. Het management heeft het contract veilig gesteld met een significante hoeveelheid Russische Roebels. Sirotkin wordt ondersteund door de SMP, een Russische bank, welke nauwe banden heeft met Vladimir Poetin.

Hierdoor heeft Robert Kubica die een comeback leek te gaan maken, het onderspit moeten delven. Sirotkin kwam in beeld, nadat hij tijdens de test niet onderdeed voor de voormalig BMW- en Renault-coureur. De tijden leken niet significant sneller dan Sirotkin, waardoor het meegebrachte geld nu dus de doorslag geeft. De vraag is in hoeverre dit ook gevolgen heeft voor de sponsordeal van Williams met Martini. Aangezien de drankenfabrikant bij voorkeur een coureur met een leeftijd boven de 25 in de auto zit. Zowel Sirotkin als Stroll zijn beide jonger. Mocht Martini vertrekken, dan wordt het tekort waarschijnlijk gedekt door Boris Romanovich, de eigenaar van SMP.

Heb je het nieuwe lot al voor de volgende trekking van Staatsloterij? Vergeet hem niet. Alleen vandaag nog! Check HIER eens.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS