Formule 1

Ophouden Verstappen door Bottas stond in teamscenario: "Natuurlijk hielp ik hem"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 oktober 2017 06:14 • Print artikel

SUZUKA - Bij Mercedes AMG Petronas heeft Valtteri Bottas gedaan wat hij kon om het beste resultaat neer te zetten tijdens de Grand Prix van Japan. De Fin, die heel even tijdens de pitstopperiode aan de leiding ging, trachtte zijn teamgenoot Lewis Hamilton te helpen in diens strijd om de overwinning met Max Verstappen, daarna had hij zijn handen vol aan het inhalen van Daniel Ricciardo. De juiste snelheid was er echter niet voor Bottas. De Mercedes-coureur moest genoegen nemen met P4.

Formule 1 2017 Mercedes


"Het was een kort gevecht", zei Bottas op de Formule 1-website. "Op het einde kwam ik dichter bij Ricciardo, maar er was niet genoeg tijd en de virtual safety car hielp ook niet mee. De snelheid was oké, maar toen we naar deze race kwamen, wisten we dat inhalen moeilijk zou zijn. De strategie van was goed voor me. Die gaf me tegen het einde kansen. Anders zou het echt moeilijk zijn geweest om zelfs maar dichterbij te komen."

De strijd om het podium was het plan van het team en niet alleen voor de leider in het klassement Lewis Hamilton. "De race kwam dicht bij ons strijdplan", legde Bottas uit. "Maar het zou mooi zijn geweest om op het podium te zijn geëindigd. We hebben voor de race alle scenario's besproken, dus toen Hamilton mij inhaalde na zijn pitstop, heb ik hem natuurlijk geholpen zodat hij kon winnen. Ik heb dit weekend zeker veel geleerd. Nu wil ik me focussen op de laatste paar races en er het beste van maken om te zien waar we eindigen dit jaar. Ik kijk uit naar Austin. Ik heb altijd genoten van het circuit daar. Het is waar ik mijn eerste punten in de F1 heb gehaald, dus ik vind het leuk daar terug te keren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS