Formule 1

Het zwarte goud voor de Grands Prix Formule 1 van Bahrein en Rusland

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 januari 2017 04:05 • Print artikel

De officiŽle bandenleverancier van de Formule 1, Pirelli, heeft haar bandenselectie bekendgemaakt voor de Grands Prix van Bahrein en Rusland 2017. De fabrikant van het 'zwarte goud'neemt voor de eerste keer dit jaar de ultra-soft banden mee naar het circuit van Sochi. Voor de Grand Prix van Bahrein zal voor de coureurs weinig veranderen, daar wordt dezelfde bandenkeuze als vorig jaar geadviseerd.

Formule 1 Pirelli 2017


Tijdens de races gelden er regels voor het gebruik van specifieke soorten rubber. Zo moet er een set van medium of soft banden gebruikt worden tijdens de Grand Prix van Bahrein. In de Grand Prix van Rusland moet er gebruik gemaakt worden van een set soft of super-soft banden tijdens de race. Hier is een ťťn stop-strategie gebruikelijk.

Pirelli heeft instructies gekregen om de duurzaamheid van de banden te verhogen voor het seizoen 2017. Sinds de terugkeer van de bandenfabrikant in 2011 had het rubber een hoog slijtagegehalte.

Voor de aanstaande vier races is nu bekend welke banden er gebruikt gaan worden:

AustraliŽ - Ultra Soft / Super Soft / Soft
China - Super Soft / Soft / Medium
Bahrein - Super Soft / Soft / Medium
Rusland - Ultra Soft / Super Soft / SoftFormule 1 zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS