Formule 1

Onmogelijk dat de F1 elektronisch wordt: "Onacceptabel", maar terugkeren naar V8 of V10-motoren ook niet

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juni 2017 17:59 • Print artikel

Met de introductie van de hybride krachtbron bij de Formule 1 in 2014 en de groeiende steun van de FIA aan de Formule E vrezen velen dat de F1 uiteindelijk ook volledig elektrisch gaat. De angst hiervoor werd niet weggenomen door Jean Todt afgelopen maart. Deze stelde dat de dagen van de gillende en luidruchtige V12, V10 en V8 definitief over zijn en niet zullen terugkeren bij de Formule 1.

Formule 1 2017 Jean Todt


"Het zou niet geaccepteerd worden door de maatschappij", zei Todt tegen het FIA Auto magazine. "We hebben een verantwoordelijkheid een organisatie te leiden die gezien wordt door de wereldwijde samenleving. De wereldwijde samenleving zal dat niet accepteren. Ik ben er zeker van dat als je zegt, "laten we terugkeren naar de motoren van tien jaar geleden', veel fabrikanten dit niet zouden steunen. Ik ben ervan overtuigd dat minimaal drie van de vier zou vertrekken. Ook weten we dat stabiliteit essentieel is. Ten eerste moeten we zoveel mogelijk competitie krijgen. Daarna de investering beschermen. Je kunt niet ieder jaar investeren in nieuwe technologie. Dat is financieel niet haalbaar. We klagen al over de kosten van racen, de kosten van Formule 1, kosten die voor mij absurd zijn".

Echter volgens La Presse is Todt er minstens zo zeker van dat de sport nooit compleet elektrisch zal worden. "Dat is onmogelijk", zei Todt. De F1 is een absoluut andere discipline". Wel is hij ontzettend trots op de Elektrische klasse Formula E. "Het is een grote stap vooruit vergeleken met wat we eerst hadden", vervolgde Todt. "We hebben een dozijn fabrikanten die betrokken willen zijn. We zijn ook benaderd door een aantal van de grootste steden in de wereld. Vandaag de dag zijn er merken als Renault die zowel in de F1 als in de Formula E rijden. Ik ben er zeker van dat Scuderia Ferrari op een dag zal volgen. Dat zouden we graag zien", aldus Jean Todt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS