Formule 1

OFFICIEEL: Nico Hülkenberg vertrekt bij Force India: "Fout om hem in de weg te staan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 oktober 2016 10:17

Nico Hülkenberg, winnaar van de 24U van Le Mans in 2015, wordt volgend jaar naar coureur bij het Formule 1-team van Renault. De Duitser is met Force India overeengekomen dat het contract ontbonden gaat worden. Het Indiase team waarvoor de coureur vijf jaar reed, reageerde: “Wij respecteren zijn beslissing om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het is fout om hem in de weg te staan”, laat teameigenaar Vijay Mallya weten. Het betreft een contract voor twee jaar met een salaris van rond de 18 miljoen Euro. Nico Hülkenberg neemt een gok met de overstap naar het Formule 1-team van Renault. De coureur uit Emmerich am Rhein verwacht dat Renault op korte termijn weer een grote kracht in de Formule 1 wordt.




Dit jaar heeft Renault nog problemen, omdat men rijdt met een chassis wat nog door Lotus ontwikkeld is. Met de motor heeft men in Viry echter grote stappen gemaakt, want Red Bull heeft al met de gelabelde ‘Tag Heuer’-motoren laten zien dat men dichter bij Mercedes en Ferrari zit.

Force India is daarentegen op weg om vierde te worden in het constructeurskampioenschap. Daarentegen is het team ook niet geheel zonder problemen. Vijay Mallya zit vast in Engeland, omdat India zijn paspoort heeft ingetrokken en bezoekt daarom geen races van het team. Mede-eigenaar Subrata Roy zit op dit moment in de gevangenis.

De overstap van Nico Hulkenberg is dan ook gestoeld op de grote ambities van Renault om weer een team te worden dat meedraait om de hoofdprijzen in het wereldkampioenschap Formule 1. Een situatie die bij een privéteam als Force India onmogelijk is. De Duitser zelf gooide eerder op de dag al olie op het vuur door een Tweet te plaatsen met een foto uit het Duitse Bild met de tekst: “Bijzonder, hoe Dortmund presteert tegen Herta BSC vanavond.” De bijgevoegde foto laat de Duitser zien met de titel “Hulkenberg 20 mln verdrag bij Renault”.

Renault moet nog officieel Nico Hulkenberg aankondigen als haar coureur voor 2017.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS