Formule 1

Ocon vervanger van Bottas als Mercedes zich meldt: "Dan geven we Esteban vrij"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 29 oktober 2017 20:23

Het team van Sahara Force India staat ferm op de vierde plaats in de strijd om de constructeurstitel, 156 punten achter Red Bull Racing en 91 punten voor op Williams Martini Racing. De beide coureurs sergio Perez en Esteban Ocon maken een zeer goede indruk en beleven een succesvol jaar. De Fransman heeft een contract tot eind 2019 maar de interesse is gewekt bij andere teams die maar wat graag de coureur willen inlijven.

Formule  2017 Esteban Ocon


"Esteban was een schot in de roos", zei Otmar Szafnauer teambaas bij de Roze Panters tegen Auto, Motor und Sport. "Toen Hülkenberg vertrok hadden we een aantal opties vanuit Mercedes aangeboden gekregen. Uit de data bleek dat het tussen Ocon en Pascal Wehrlein close was, maar ons gevoel zei dat Ocon de snellere leerling was. Hij ontwikkelt zich razendsnel."

Szafnauer is door de populariteit van zijn jonge stercoureur bewust dat het risico bestaat dat deze wel eens eerder kan vertrekken naar een ander team, nog voor het einde van zijn bestaande contract. Het team van Mercedes is een van de gegadigde die Ocon wel eens als vervanger kunnen aanwijzen voor Valtteri Bottas. "Dan geven we Esteban vrij", zeit Szafnauer. 'Hij is Mercedes-coureur. Mercedes heeft zijn traject tot de Formule 1 gefinancierd. Bovendien willen we Esteban in dat geval ook de kans niet ontnemen om in een topteam om de wereldtitel te strijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS