Formule 1

Bizarre openbaring Esteban Ocon: extra beveiliging in Mexico na dreigementen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2017 10:39

MEXICO STAD - De Mexicaanse Grand Prix-organisatoren hebben de veiligheidsmaatregelen rond Esteban Ocon verhoogd nadat de Force India-coureur dreigementen kreeg voor de race. De Fransmans intense rivaliteit met zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez is niet goed gevallen bij diens landgenoten.

Esteban Ocon Force India Grand Prix Mexico


Terwijl beide mannen elkaar niet meer hebben geraakt sinds Force India zijn spelregels binnen het team heeft veranderd, hadden de crashes in Canada, Azerbeidzjan en België tussen Pérez en Ocon het ergste in sommige fans van Pérez naar boven gebracht. "Sinds de Grand Prix Azerbeidzjan heb ik veel doodsbedreigingen ontvangen, maar vandaag heb ik alle mensen tot mijn beschikking die ik nodig heb voor mijn veiligheid", zei Ocon. "Nu is alles in orde en ik hoop dat het het hele weekend zo blijft."

Organisatoren en Force India hebben het schema van Ocon's aangepast en zijn veiligheidsprotocol versterkt. Maar de 21-jarige coureur verwacht nog steeds dat de lokale bevolking het hem moeilijk zal maken, vooral tijdens de coureursparade. "Zolang ze geen stenen gooien, vind ik het best."

Pérez heeft de kwestie bagatelliseerd en gelooft dat zijn fans zich zullen onthouden van een onsportieve houding. "Ik denk niet dat de fans slecht zullen zijn voor Esteban" zei de Mexicaan. "Ik denk dat ze de sport echt leuk vinden en uiteindelijk is het ook maar gewoon een sport."

Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in? Ziggo Zakelijk Zelf Samenstellen ZZP en profiteer nu van Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting. Kijk HIER voor vrijblijvend info en advies over Ziggo Zakelijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS