Formule 1

Nog vier lege stoeltjes in de Formule 1 en welke naam krijgen de motoren van Toro Rosso?

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2016 15:23

Het Silly Season maakt overuren nu Nico Rosberg vorige week bekend maakte dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. Vele namen passeerden de revue voor de vacature (dé kanshebbers Formule 1-stoeltje Mercedes). Eerder deze week maakte de FIA ook de inschrijvingslijst voor het Formule 1-seizoen 2017 bekend. We duiken er nog wat dieper in.



Max Verstappen staat natuurlijk op de lijst met zijn plek bij het Formule 1-team van Red Bull. In de lijst zijn nog vier open plekken voor coureurs. Hiervan is recent het vacante stoeltje van Nico Rosberg bijgekomen, die na de wereldtitel zijn helm aan de wilgen heeft gehangen. Deze beschikbare toppositie bepaalt momenteel de ontwikkelingen op de rijdersmarkt.

Verder is alleen Marcus Ericsson bij Sauber bevestigd en is het tweede stoeltje nog beschikbaar. Mercedes had liever Wehrlein bij Sauber gezien om ervaring op te doen, nu is het de vraag: heeft Mercedes de ballen om voor een jonge coureur te kiezen? Bij Manor zijn beide posities nog vrij. Esteban Ocon is vertrokken naar Force India. Wat betreft Pascal Wehrlein was Mercedes in onderhandeling met Sauber, maar nu bestaat ook de kans dat het Duitse merk haar coureur inzet naast Lewis Hamilton. Afhankelijk van Wehrlein is een batterij aan rijders, die wacht op de beslissing van Mercedes zoals onder andere Esteban Gutierrez, Felipe Nasr, Jordan King, Rio Haryanto. Verder gaan de geruchten dat Tavo Hellmund het Manor F1-team overneemt, dit zou gunstig kunnen zijn voor Gutierrez.

Er is nog een vijfde opvallende nog aan te kondigen in de lijst van de FIA. Bij Toro Rosso ontbreekt de motorenleverancier nog in de lijst. Het satellietteam van Red Bull met Daniil Kvyat en Carlos Sainz heeft reeds bevestigd dat men in 2017 met Renault-motoren gaat rijden. Waarschijnlijk moet nog besloten worden of de motoren onder de naam van de Franse automobielfabrikant gaat rijden of een andere naam gaat krijgen net zoals Red Bull dat doet met ‘Tag Heuer’.

Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS