Formule 1

Nog een Canadees heeft zijn vizier gericht op de Formule 1: "Achter de schermen.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 december 2016 11:12

GP2-coureur Nicholas Latifi hoopt op grotere betrokkenheid bij het Renault Formule 1 team in 2017. De Canadees voltooide in 2016 zijn eerste volle GP2-seizoen voor het team van DAMS. In maart voegde Latifi zich bij Renault als testcoureur, waar hij met de E20, de Franse Formule 1 bolide uit 2012, een aantal tests onderging op het circuit van Silverstone en Valencia. Latifi hoopt, naast zijn landgenoot Lance Stroll de volgende Canadese coureur te zijn in de hoogste klasse van de autosport.



Zijn plan om deel te nemen aan een eerste trainingssessie in het Formule 1 2016 seizoen ging niet door. Latifi kijkt nu hoe hij zijn betrokkenheid met het Renault F1-team kan vergroten. "Ik was bij een aantal raceweekends betrokken bij het team. Door de ervaringen achter de schermen tijdens de races, het werk en er deel van zijn, maakt dat ik het alleen meer wil", benadrukte de 21-jarige. "Het is mijn doel, en daar werk ik naar toe. Ik heb genoten van de ervaringen en hopelijk kan ik volgend jaar naar meer races."

Met een podiumfinish en een zestiende plaats in het eindklassement van de GP2 in 2016, kijkt hij terug op het afgelopen jaar: "Voor mij was het één groot leerjaar. Het plan was om er in te gaan, leren en ontwikkelen. Ik heb het met toewijding gedaan en ik begrijp nu hoe moeilijk het is voor een debutant in een kampioenschap. Het kleinste detail maakt groot verschil in de GP2."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS