Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

DAMS rijdt het 2016 GP2-kampioenschap met Lynn en Latifi: "Doel is winnen van de titel"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 21 december 2015 10:08

Het DAMS GP2-team heeft bekend gemaakt met welke twee coureurs zij het 2016 zullen gaan rijden. Het voormalig kampioenschapsteam behoudt Williams F1-ontwikkelingscoureur Alex Lynn en trekt daarnaast Nicholas Latifi aan.



De 22-jarige Alex Lynn debuteerde in 2015 met het team van DAMS in de GP2-Series nadat hij het jaar ervoor de GP3 titel veroverde. Lynn won twee races in zijn debuutjaar en eindigde uiteindelijk als zesde in het kampioenschap.

"Ik ben erg blij door te kunnen gaan DAMS nadat we zoveel geweldige momenten hebben gedeeld, inclusief mijn eerste GP2-winst in mijn rookie seizoen", aldus Lynn. "Dankzij het team heb ik al m'n aspecten van het rijden weten te verbeteren, vooral mijn vermogen om een gehele raceafstand af te leggen. Ik ben nu beter voorbereid dan ooit tevoren en klaar te gaan vechten voor de winst tijdens elk evenement. Het doel is het winnen van het kampioenschap."

De 20-jarige Latifi reed in 2015 in het Formule Renault 3.5 kampioenschap nadat hij twee jaar in het Europese Formule 3 kampioenschap had geracet. De afgelopen twee jaar reed hij eveneens al vijf GP2 races, maar behaalde nog geen punten.

"Ik heb er geen twijfels over dat we nog dieper moeten gaan zodra het seizoen begint omdat iedereen dat zal doen om zo goed mogelijk te presteren", aldus een stijdvaardige Latifi. "Met de hulp van het team en hun GP2 winnende ervaring zal ik de best denkbare werkomgeving hebben om mezelf te ontwikkelen als coureur en vooraan te vechten voor goede resultaten."

Heineken Kerst aanbiedingen nú extra korting


Hét ultieme kado voor de Kerst! Heineken- The Sub overzicht; Kijk HIER voor meer info! Nú EXTRA korting voor de Kerst!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS