Formule 1

Niki Lauda zou kampioenschap in de Formule 1 altijd verdedigen: "In mijn tijd...."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 maart 2017 06:17 • Print artikel

Formule 1 legende Niki Lauda denkt niet dat Nico Rosberg zal terugkeren in de F1. Toen de kersverse wereldkampioen de wereld liet schrikken met de aankondiging van zijn pensionering, was Lauda de persoon die het meeste openlijk kritiek uitte in het Mercedes AMG Petronas-kamp. De Oostenrijker zegt nu wel over de schok heen te zijn, maar verklaarde wel dat een nieuwe titelhouder in zijn dagen nooit zou zijn gestopt.

Formule 1 2017 Niki Lauda


"Ik zeg dit ter eigen verdediging", zei Lauda tegen het Oostenrijkse ORF. "In mijn tijd liet er ieder jaar minstens een coureur het leven, daardoor hadden we een andere kijk op de sport. In onze tijd was het een heel ding als je wereldkampioen werd. Dat wilde je altijd verdedigen."

Lauda zegt ook dat zijn kritiek over Rosberg was gemaakt vanuit het perspectief van Mercedes. Tot zijn grote verrassing verscheen Rosberg in de paddock tijdens de Pre-season F1-test in Barcelona. De Duitser kwam een dagje kijken naar alle actie op het circuit. "We hebben 1200 werknemers en die vallen onder mijn verantwoording", zei de drievoudig wereldkampioen. "Vanuit het standpunt van de coureur snap ik zijn beslissing, maar vanuit het oogpunt op de verantwoordelijkheid was het een verrassing. Ik was erg verrast. Als ik wilde stoppen, zou ik een tijdje wegblijven en genieten van mijn vrouw en kind."

Lauda denkt niet dat Rosberg denkt aan een comeback in de Formule 1. "Nee,: zei Lauda. "Ik denk niet dat hij terugkomt. Hij is comfortabel thuis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS