Formule 1

Niet onder de indruk van Max Verstappen of jaloers?: "Op juiste moment, op de juiste plek"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 januari 2017 17:31 • Print artikel

Roberto Merhi is niet onder de indruk van de hype die rondom Max Verstappen is ontstaan. De Red Bull F1-coureur wordt het grootste talent van de afgelopen jaren genoemd en sinds de verregende Grand Prix van Brazilië wordt Verstappen zelfs vergeleken met Ayrton Senna. Het zijn superlatieven waaraan de Spanjaard Merhi zich niet wil wagen.

Max Verstappen Formule 1

“Max is op de juiste plek op het juiste moment”, zei de voormalig F1-coureur tegenover het Spaanse sportkrant AS. “Er is geen twijfel dat hij een goede coureur is, maar het is ook waar dat alles naar hem toekwam.”

Daarnaast denkt de coureur die tegenwoordig in de sportscars rijdt dat de jonge F1-coureur vaak weg kwam met overtredingen op de baan. “Ik weet niet of het is omdat hij zo jong is, of omdat hij zo spectaculair is”, zegt Merhi daarover. Ook van Sebastian Vettel was de oud Manor F1-coureur niet onder de indruk.

“Ik weet niet of hij een slecht jaar had en Raikkonen een goed jaar had of het een beetje van de twee was”, aldus de LMP2-coureur. Zelfs Mercedes kan de nodige kritiek krijgen van Merhi in de wijze waarop ze het titelgevecht tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de slotfase van het kampioenschap wilde doodmaken. “Hamilton deed alleen wat hij moest doen, en zelfs als het zijn teamgenoot was, speelde hij alle van zijn laatste opties om kampioen te worden”, legde Merhi uit. “Ik had hetzelfde gedaan of zelfs slechter. Ik kan Mercedes helemaal niet begrijpen, omdat ze niet langer voor het contructeurskampioenschap vochten of zelfs het rijderskampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS