Formule 1

Nico Hulkenberg is bezorgd over snelheid Renault RS17: "Dinsdag test ik updates"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 april 2017 20:37 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Bahrein finishte Nico Hulkenberg op de negende positie en haalde hiermee de eerste punten van het seizoen in de Formule 1 binnen voor het team van Renault Sport. De Duitser zei dat het wel "worstelen" was op het Bahrain International Circuit, en denkt dat snelheid van de auto, de gebieden waar de Franse fabrikant moet verbeteren, blootlegde. Hulkenberg die de zevende positie afdwong bij de kwalificatie kon deze tijdens de race niet vasthouden.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg

Maar Hulkenberg is blij met de eerste punten die hij binnenhaalde voor Renault met zijn negende plaats, en geeft toe dat de 57 ronden lange race de verbeterpunten voor de fabrikant aangaf. "Het is goed om de eerste punten van het seizoen op het bord te hebben. Ondanks de snelheid van de auto had ik een goede race", zei de Duitser. "Het was echt worstelen en de twee punten die ik kon pakken was het beste wat mogelijk was gezien, de strategie die we gebruikten."

De Renault F1-coureur was zeer tevreden over zijn indrukwekkende kwalificatie, maar iets minder over de race waar toch wel het grote gebrek zichtbaar is van de RS17. "We zijn veel beter in de kwalificatie, maar over 57 rondes in een race zien we de gebieden waar we moeten verbeteren", legt Hulkenberg uit. Gelukkig ben ik hier dinsdag voor het testen, zo hebben we een kans ons te verbeteren. We hebben wat updates voor evaluatie als ik in de auto zit, dat zal hopelijk onze race-pace aanzienlijk verbeteren voor Sochi."

Hulkenberg's teamgenoot, Jolyon Palmer bracht zijn bolide over de finish op de dertiende plaats. Deze week staan in Bahrein voor dinsdag en woensdag aanstaande de Formule 1 In-Season testdagen op het programma. De Grand Prix van Rusland is over een kleine twee weken eind april in Sochi.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS