Formule 1

Nico Hulkenberg geeft zijn Renault Formule 1-auto de sporen tijdens Gamma Racing Day

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 08:05

Het Renault Sport Formula One Team verzorgt vandaag twee maal een exclusieve Formule 1-demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Hun officiele coureur in het Wereldkampioenschap Formule 1, Nico Hülkenberg, geeft een Formule 1-bolide van het team de sporen op het beroemde TT-circuit. Hoewel Assen nog nooit een Formule 1-race heeft georganiseerd, wordt de lijst met coureurs die in de stad of op het circuit in actie kwamen, ieder jaar langer. David Coulthard, Sébastien Buemi, Jean-Eric Vergne, Max Verstappen, Mika Häkkinen en nu dus Nico Hülkenberg.



Het Renault Sport Formula One Team is actief in het FIA Formula One World Championship met coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer. De Duitser Hülkenberg debuteerde in 2008, maar won ook de 24 Uren van Le Mans. De Duitser beleefde een sterke eerste helft van het seizoen in het FIA Formule 1-Wereldkampioenschap en wist al 26 WK-punten te scoren.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg


Renault behaalde in 2005 en 2006 zowel de wereldtitel voor constructeurs als het rijderskampioenschap Formule 1 en was betrokken bij negen andere rijderstitels in het wereldkampioenschap Formule 1. Als motorleverancier in Formule 1 behaalde Renault tot nu toe meer dan 170 overwinningen, waarmee ze als derde op de ranglijst staan van overwinningen in de geschiedenis van de sport.



Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check de info.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS