Formule 1

Oliver Rowland naast Nico Hulkenberg bij Gamma Racing Day: "Stap in de goede richting"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 26 juli 2017 17:20

De Britse coureur Oliver Rowland gaat net als Renault Sport F1-coureur Nico Hulkenberg rijden in een Formule 1 bolide tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Het jaarlijks terugkerende spektakel brengt veel autosport- en motorracefans op de been met het aantrekkelijke programma vol autosport, motorsport en karting voor bijna 100.000 bezoekers. Dit jaar rijden de Duitser en Rowland in een auto uit 2012, de E20. Met een V8-aangedreven Renault bolide zullen de heren een demonstratie geven op het Groningse asfalt.

Formule 1 2017 Gamma Racing Day


De 24-jarige Rowland staat onder contract als testcoureur voor het Formule 1-team van Renault en toont zich bijzonder verheugd met het nieuws. “Het is een zeer bijzonder moment voor mij om op zo’n groot evenement met de Formule 1-auto van Renault Sport in actie te komen. Ik zie dit als weer een stap in de richting van een carrière in de Formule 1.”

De Brit neemt deel aan het Formule 2-kampioenschap voor het DAMS team en pakte dit seizoen al een belangrijke overwinning tijdens de Grand Prix van Monaco. Hij staat derde in het kampioenschap.

Nico Hülkenberg komt op zondag in actie voor het Renault F1-team. De Duitser beleefde een sterke eerste helft van het seizoen in het FIA Formule 1-Wereldkampioenschap en wist al 26 WK-punten te scoren.

Ga je ook het weekend naar Assen? Kijk HIER voor hotels in de omgeving van Assen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS