Formule 1

Nico Hülkenberg denkt dat aansluiting met de top mogelijk is na de zomervakantie: "Snelheid is er wel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 augustus 2017 13:53 • Print artikel

ASSEN - Nico Hülkenberg ziet de prestaties van Renault Sport in de eerste helft van het seizoen 2017 als goede opbouw voor de resterende races in het Formule 1-kampioenschap. De Duitser die afgelopen weekeinde aanwezig was voor een aantal demonstratieruns tijdens de Gamma Racing Days op het TT-circuit Assen trachtte ook daar een prestatie neer te zetten met een poging het ronderecord aan te vallen, wat helaas niet lukte.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg


De prestaties van het team in het seizoen 2017 zijn tot nu toe positief en vertonen een stijgende lijn. Een P6 was voor de Duitser het beste resultaat tot aan de zomervakantie. "Het seizoen is oké tot nu", zegt 'The Hulk'. "Het begin van het jaar was moeilijk, maar dat was ook te verwachten. De laatste paar weken hebben we wel een paar stappen in de goede richting gedaan met de auto."

"In de tweede helft van het seizoen willen we wel voor grotere resultaten en meer punten gaan. Dat denk ik en hoop ik ook, zeker zoals de auto aanvoelde op Silverstone en de laatste race in Boedapest. Daar hadden we qua snelheid ook zesde kunnen worden. Maar we hadden wat problemen. Belangrijk is dat de auto met de ontwikkeling vooruitgaat. Het is mogelijk." Op de vraag of aansluiting met de top vijf mogelijk is, was Hülkenberg terughoudend maar positief: "Het is mogelijk, het is niet makkelijk natuurlijk. Alles na Sahara Force India is haalbaar, we zullen zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS