Formule 1

Nico Hulkenberg: "Beetje knallen met de mooie V8-motor, met het goede geluid"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 13:15 • Print artikel

Nico 'The Hulk' Hulkenberg vermaakt zich opperbest met zijn Renault Formule 1 tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen en vindt het leuk om in Nederland te zijn en ziet het niet alleen als verplichting. Hulkenberg die op zondag een aantal demonstraties verricht met een heuse Renault Sport Formule 1 bolide is erg positief over Assen. De Duitser kijkt er naar uit het publiek te vermaken en uiteraard poogt een scherpe tijd neer te zetten in Assen. "Ik weet wat de rondetijden zijn", zei de Hulkenberg tegen de verzamelde pers waaronder RaceXpress.nl voorafgaand aan zijn demo. "Ik weet dat het baanrecord rond de 1:18 staat en kan kijken of die er aan gaat. Maar dat ligt ook aan de motorafstelling, die heeft wel wat power nodig."

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg


"Het is de eerste keer dat ik hier met een Formule 1-auto ben", zei de Duitser, die verrast was van het aantal bezoekers op de Gamma Racing Day. "Twee drie maanden geleden wist ik er nog niet zoveel van. Ik was uitgenodigd en zei, natuurlijk!"

"Het ziet er uit als een leuke dag en het is natuurlijk in de zomervakantie van de Formule 1. Niet ideaal, maar ik kon natuurlijk ook niet nee zeggen. Ik ben blij hier te zijn, we gaan een beetje knallen met de mooie V8-motor, met het goede geluid, en wat rubber neerleggen. Dat is altijd wel goed."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS