Formule 1

Na regen komt zonneschijn voor Max Verstappen, ook in Austin: "Anderhalf uur in de regen ..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 oktober 2017 11:40

Max Verstappen zal met zijn terugkeer aan het Circuit Of The Americas nog regelmatig terugdenken aan de eerste keer dat hij op de Amerikaanse baan reed. De natte omstandigheden voelden bij de Nederlander toen al goed aan op het twintig bochten tellende circuit van 5.513 kilometer dat in 2012 werd geopend. In 2015 finishte hij op P4. Vorig jaar viel het minder goed uit voor de Limburger. Toen viel hij na 28 ronden uit vanwege een probleem met de versnellingsbak.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Voor wat betreft het weer ziet het er niet gunstig uit voor Verstappen. Naar verwachting zal de zon overwegend schijnen en de baan droog zijn. De temperatuur wordt een relatief koele 20 graden Celsius.

Zijn eerste kennismaking met het circuit van Austin was tijdens de eerste vrije training in 2014, net na zijn F1-debuut tijdens de Grote Prijs van Japan. De omstandigheden waren toen ook nat. "Het is een moeilijke baan om onder de knie te krijgen in het droge, en de 1 uur en dertig minuten in de regen hielpen toen ook niet", zei Verstappen tegen F1i.com. "Het is een echt goed circuit om door te rijden en ik genoot er van mijn eerste ervaring, ondanks alles."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS