Formule 1

Meer regenbanden om natte Formule 1-fans te vermaken: "Het is oneerlijk, we beroven ze"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 oktober 2017 06:12

Met spoed een aanpassing op de bestaande regels omtrent regenbanden, dat is wat Lewis Hamilton wil. De drievoudig wereldkampioen wil dat Formule 1 meer sets van dit type rubber toestaat om een situatie als in Japan te voorkomen. Tijdens de tweede vrije training op het circuit van Suzuka koos een groot aantal teams ervoor niet de baan op te gaan om het aantal regenbanden uit te sparen voor een eventuele natte kwalificatie en race.

Formule 1 2017 Lewis Hamiton


Het is iedere coureur toegestaan vier sets intermediates en drie sets regenbanden te gebruiken, zo leert het reglement. Hamilton wil nu dat de teams meer natweerbanden tot hun beschikking krijgen om meer te kunnen rijden. Hamilton en Williams-coureur Lance Stroll reden van alle F1 coureurs de meeste ronden in VT2. Dit waren er echter maar vier in de negentig minuten durende sessie.

"Het punt is dat het een gekke regel is", zei Hamilton tegen Crash.net. "De fans zitten de hele dag buiten in de regen, en dankzij de restrictie op deze stomme banden kunnen wij niet naar buiten. Het is beter niet naar buiten te gaan, want we kunnen ze nodig hebben voor de race. Maar als ze er iets relaxter mee zouden omspringen, kunnen we naar buiten gaan en meer entertainment bieden, dat is het belangrijkste."

Hamilton ontpopt zich als een groot voorstander van het publiek meer bij de sport te betrekken. "Iedereen zit de hele VT2 buiten in de regen en ziet maar drie auto's", gaat Hamilton verder. " Ik denk dat het oneerlijk is. Natuurlijk willen de teams niet naar buiten gaan vanwege het risico, maar als we meer banden hadden gehad, hadden we meer kunnen rijden. Het is een stomme, stomme regel. Dit voelt alsof wij het publiek bestelen. De mensen zouden hun geld terug moeten krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS