Formule 1

Na Alonso nu ook Stoffel Vandoorne kritisch: "Zelfs met DRS open kunnen we niemand passeren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2017 16:53

Stoffel Vandoorne racet dit seizoen een volledig seizoen in de Formule 1. Het weerhoudt de Belg er niet van om zijn kritiek uit te spreken over de McLaren-Honda. De jonge coureur richt daarbij natuurlijk zijn pijlen met name op de Japanse krachtbron, want het chassis is volgens hem behoorlijk efficiënt. Fernando Alonso sprak zich al geregeld kritisch uit, waar Vandoorne zich op de vlakte hield. De snelle Belg spreekt zich nu echter voor het eerst uit.

McLaren Honda F1 Fernando Alonso Stoffel Vandoorne

“De auto voelt best goed. Toen ik achter de Williams van Massa zat, merkte ik zelfs dat ik in elke bocht sneller was”, vertelde Vandoorne aan Het Laatste Nieuws. De tekortkomingen liggen aan de krachtbron volgens Stoffel. “Onze topsnelheid op de rechte stukken is te laag om te racen. Het is onmogelijk voor ons. Aan het begin van elk rechte stuk kijk je in je spiegels en aan het einde zit de auto naast je. We hebben met spoed meer vermogen nodig, zelfs met DRS open kunnen we niemand passeren.” In de Grand Prix van China leek Alonso een stuk sneller dan de Belg, waar hij overigens niets van wil weten.

“De engineers zeiden dat onze potentiële rondetijden gelijk waren, maar het verschil was de groepen waarin we zaten”, aldus de McLaren-coureur. “Aan de kop is de snelheid hoger dan verder achterin, waar ik zat. Je verliest tijd, omdat er meer langzame auto’s zijn. Het gevoel met de auto is behoorlijk goed, de updates lijken te werken. Het chassis gaat in de juiste richting. We hebben alleen snelheid tekort op de rechte stukken.” Met de race in Bahrein alweer in het komende weekend, verwacht de coureur nog geen verbeteringen.

“Het is de tweede race van het jaar. We weten dat het niet makkelijk is met onze auto, maar we proberen er het beste van te maken en hopelijk komt er snel verbetering. Maar waarschijnlijk niet in Bahrein. Ik denk dat het opnieuw een beetje een lastig weekend voor ons wordt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS