Formule 1

Moet Max Verstappen nog meer geduld hebben? Red Bull hoopt dat grote update Renault begin juli klaar is

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 mei 2017 18:56 • Print artikel

Red Bull Racing kwam het afgelopen weekend in Barcelona met upgrades voor de RB13. De veranderingen aan de bolide hielpen Max Verstappen en Daniel Ricciardo dichterbij te kruipen bij hun rivalen, Mercedes AMG en Scuderia Ferrari. Ondanks de vooruitgang blijft het team uit Milton Keynes nog op te grote afstand van de twee topteams op de grid. De ontwikkelingen moeten doorgaan, dit is iets wat ook gebeurt bij de rivalen. Voor de Grand Prix van Monaco op 28 mei komt het team met kleine updates, terwijl voor Canada een speciaal laag downforce pakket zal worden geÔntroduceerd.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


Maar de grote update voor de RB13 staat nu gepland voor de Grote Prijs van Oostenrijk begin juli. Red Bull hoopt dat de geplande update van de Renaultmotor dan ook beschikbaar is. "Als we de kracht volledig kunnen opschroeven zouden we niet ver weg zijn van Mercedes en Ferrari", zei een bron in het team. "maar dit kan nog niet vanwege de betrouwbaarheid."

Het verschil in de prestatie van het team zorgde ervoor dat de beroemde ontwerper van het team, Adrian Newey, terugkeerde naar de paddock. Newey spendeerde de afgelopen twee jaar veel tijd aan projecten buiten de F1. "Newey wilde feedback van de coureurs om de auto beter te begrijpen en welke kant van de toekomst we opgaan", zei Red Bull F1-teambaas Christian Horner tegen Auto Motor und Sport. "We kijken naar ons gereedschap om te weten waar we op kunnen vertrouwen. De bredere banden hebben grotere impact op de aerodynamica dan we dachten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS