Formule 1

Michael Schumacher is vandaag 48 jaar geworden: Keep fighting!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 januari 2017 08:24

Zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher is vandaag 48 jaar. Iets meer dan drie jaar geleden had Schumacher zijn desastreuze skiongeluk. De meest succesvolle Formule 1 coureur ooit, werkt na een lange coma nog steeds aan zijn herstel, maar maakt hele kleine stapjes vooruitgang.

Michael Schumacher Formule 1

Op 3 januari 1969 werd Michael geboren in Hürth, Noordrijn-Westfalen. Hürth is ook de geboorteplaats van Ralf Schumacher en de flamboyante F1 coureur Wolfgang von Trips. Michael won maar liefst 91 F1 races. Een record waarmee hij Alain Prost (51) en Ayrton Senna (41) ver achter zich laat. De jonge coureurs Sebastian Vettel en Lewis Hamilton vormen echter een gevaar voor dit record als zij de vorm van de afgelopen jaren doorzetten.

Na zijn actieve Formule 1-carrière reed de soms controversiële Duitser in het Duitse IDM motorenkampioenschap en was hij een vaste waarde bij de Race of Champions. Ook was hij veel in de kart te zien. Het rijden in een kart was één van zijn grote hobby's. Een terugkeer naar de circuits is momenteel onmogelijk gezien zijn fysieke gesteldheid. Thuis in Gland aan het Meer van Genève in Zwitserland werkt Schumi met een team van doctoren en fysiotherapeuten aan zijn herstel.

De zoon van Michael en Corina; Mick, reed afgelopen seizoen in het Duitse ADAC en Italiaanse Formule 4 met Prema Power. Schumacher junior racet in 2017 in de FIA Formule 3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS