Formule 1

Mercedes zonder #KeepFightingMichael: "We blijven samenwerken met familie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 maart 2017 07:09 • Print artikel

Mercedes AMG Petronas legt uit waarom het team het opschrift #KeepFightingMichael verwijderde van de livery die de W08 EQ power+ voert in het seizoen 2017 van de Formule 1. Het Duitse team en fabrikant hebben sinds het tragische ongeluk van Michael Schumacher in 2013 altijd steun betuigt aan de F1-legende.

Formule 1 2017 Michael Schumacher

Tijdens een skivakantie kwam Schumacher ongelukkig ten val, met een ernstige hersenbeschadiging tot gevolg, De familie van de zevenvoudig wereldkampioen doet zelden of geen uitspraak omtrent de huidige situatie van Der Schumi.

Met de onthulling van de zilverpijl eind februari viel teleurgestelde fans op dat de steunbetuiging aan de legende niet meer voorkwam op de livery. "Het is weggehaald om de weg vrij te maken voor toekomstig gebruik van de boodschap", zei een woordvoerder van Mercedes tegen het Duitse Bild. "Welnu, Keep Fighting, is een initiatief wat begonnen is tegen het einde van 2016 ter aanmoediging van mensen, gebaseerd op Michael Schumacher's legendarische strijdvaardige geest. Mercedes en de familie van Schumacher zullen samenwerken aan verschillende gezamenlijke activiteiten die in de toekomst zullen worden gecommuniceerd," aldus de woordvoerder van Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS