Formule 1

Mercedes wil Valtteri Bottas als vervanger Rosberg: Williams slaat eerste bod van € 10 miljoen af

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 december 2016 01:01

Williams F1-coureur Valtteri Bottas is op dit moment de eerste keus om Nico Rosberg te vervangen en op te treden als teamgenoot van Lewis Hamilton, dit zegt men te weten bij BBC Sport. Maar schijnbaar is dit eerste bod voor de Fin afgeslagen door het Williams Martini F1-Team en houdt de renstal van familie Williams hem vooralsnog onder contract in 2017.


Toto Wolff heeft dus als favoriet Bottas voor Mercedes als vervanger voor de wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg, die vijf dagen na het behalen van de wereldtitel besloot per direct te stoppen, ondanks een lopend twee-jarig contract. Williams is benaderd door Wolff met een voorstel wat zou inhouden dat de renstal een enorme besparing op de kosten van hun krachtbron kan krijgen. Er schijnt volgens de BBC een bedrag genoemd te zijn van rond de £8.4 miljoen wat gelijk staat aan €10 miljoen, wat meer is dan de helft van het bedrag voor het gebruik van de Mercedes-krachtbron, in ruil voor de gewilde Fin. Williams heeft nog de optie om Mercedes-reservecoureur Pascal Wehrlein te laten rijden in plaats van Valtteri Bottas.

Pikant detail, Wolff is deel van het managementsteam van Bottas, en die ziet de 27-jarige Fin als beste opvolger voor Rosberg. Hij is snel, betrouwbaar, constant en makkelijker te managen naast de minder toegeeflijke Hamilton. Williams zei nee tegen Wolff's eerste aanbod, maar er zal ongetwijfeld verder onderhandeld worden de komende dagen.

Een andere ontwikkeling bij Williams is dat men bezig is een deal af te ronden met de Technisch Directeur van Mercedes Paddy Lowe. Lowe is aangewezen als de vervanger voor James Allison die eerder deze rol vervulde bij Ferrari. /Door Mitchell Koolen

GRATIS Tablet bij Ziggo Voordeelpakket

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS