Formule 1

Achtste jaar voor Valtteri Bottas bij Williams: "Nog niet bereikt hebben wat we moeten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2016 17:31

Valtteri Bottas reed dit jaar naast Felipe Massa voor het F1-team van Williams Martini Racing. De Fin wordt al tijden een groot talent genoemd en volgens de geruchten in de paddock wil Bottas een stap omhoog doen. Zo werd de snelle rijder genoemd als een van de kanshebbers op een F1-stoeltje bij het fabrieksteam van Renault. Uiteindelijk koos de Formule 1-coureur toch voor een langer verblijf bij zijn huidige werkgever Williams en krijgt hij volgend jaar de vervanger van Felipe Massa, de tiener Lance Stroll aan zijn zijde.


“Allereerst ben ik blij dat ik mijn vijfde seizoen voor Williams in 2017 ga starten”, aldus Valtteri Bottas. “Het wordt een opwindend jaar met alle regelwijzigingen en een fantastische kans bij een team dat dichterbij de kop wil. Ik geef zoals altijd 100% aan het team. Ik bedank Frank, Claire en de hele raad van bestuur van Williams raad voor het doorlopende vertrouwen in mij. Ook wil ik iedereen bij Williams bedanken, omdat het mooi is om door te gaan en te werken met iedereen in de fabriek en op de baan.”

“Ik wil ook Lance een warm welkom geven. Ik kijk uit naar wat we samen kunnen bereiken. Williams is als een familie. Het volgende seizoen wordt het in totaal sinds jaar, sinds ik in 2010 startte, dus het voelt echt als thuis hier. Alhoewel, ik geloof dat we nog niet bereikt hebben wat we moeten en wat we samen kunnen doen.”



De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer nú van mega kortingen. Bekijk de eens de leukste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS