Formule 1

Red Bull handelde sneller: Mercedes houdt Max Verstappen in de gaten, maar voor nu...

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 december 2015 20:40

Max Verstappen is hot in de Formule 1. De jonge Limburger sprokkelde maar liefst 49 WK-punten bijeen en pakte twee mooie vierde plaatsen in zijn debuutjaar in de hoogste categorie van de autosport. Daarmee zette de rookie van Toro Rosso zich in zijn eerste F1-seizoen flink in de spotlights. Inmiddels hebben alle grote renstallen interesse in de Nederlander. Zo bevestigt Mercedes ook hun interesse in Max Verstappen, ook weet Toto Wolff dat Red Bull hem voor was.


Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, kon de snelle Nederlander toen deze nog in de Formule 3 reed, in tegenstelling tot Red Bull geen F1-zitje aanbieden, waardoor de toen nog 16-jarige coureur aan zijn neus voorbij ging in 2014. Dat het talent zichzelf in de spotlights plaatste is de Oostenrijker niet ontgaan zo zegt hij in een interview met Motorsport.com: “Hij is een jongen om in de gaten te houden. Ik vind het mooi om te zien hoe hij samen met zijn vader de dingen aanpakt. Hij heeft zijn plekje in de Formule 1 zeker veroverd.”

"Hij is momenteel geen optie voor ons, want hij ligt voor meerdere jaren vast bij Red Bull. Als je het risico neemt om een coureur zich te laten ontwikkelen, zoals Red Bull doet, dan moet je daar respect voor hebben. In zo'n proces willen wij ze niet lastigvallen. Als er iets op ons pad komt, is het goed. Zo niet, dan niet", aldus Toto Wolff, waarmee hij laat blijken dat de coureur Verstappen voor nu geen optie is voor zijn team.

Wat betreft de keuze voor Red Bull in 2014 van Max Verstappen begrijpt de Mercedes-teambaas echter volledig: "Ik kon Max niet zo'n gestructureerd programma aanbieden als zij. Ik voelde dat hij een groot talent is, maar bij ons kon hij bijvoorbeeld alleen test- of reserverijder worden. Het is heel logisch dat hij voor Red Bull koos.”



De leukste kerstcadeautjes met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer Nú nog voor de kerstaankopen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS