Formule 1

Mercedes en Red Bull maken zich geen zorgen om 'illegale' ophanging: "De FIA lijkt blij te zijn hoe.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2017 11:30

Zowel Mercedes (Hamilton en Bottas) als Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor uitkomen, hebben het vertrouwen dat hun hydraulische ophangingssystemen, waarover zoveel discussie over is, goedgekeurd worden door de FIA. Ferrari vroeg recent al bij het overkoepelende orgaan of de systemen illegaal zijn en vroeg om de systemen van haar rivalen onder de loep te nemen. Door het in Parijs gevestigde orgaan werd een technische richtlijn uitgevaardigd om meer duidelijkheid te geven. De twee F1-teams maken zich geen zorgen over toekomstige problemen en zeggen volledige toestemming van de FIA hebben ontvangen te hebben.

Max Verstappen Red Bull F1

"De FIA lijkt blij te zijn met de manier waarop we de regels geïnterpreteerd hebben. Als iemand daar een probleem mee hebben, dan hebben ze het recht om te protesteren en natuurlijk gaan de stewards ernaar kijken", zei teambaas Christian Horner tegen Crash.net. "We kunnen alleen op het advies afgaan wat we krijgen van het overkoepelend orgaan en dat is geen nieuw onderwerp. Alle feedback die we gekregen hebben, had er geen probleem mee."

Mercedes AMG F1

Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, gaat mee in het commentaar van zijn concurrent Horner en zegt dat er niets te bespreken is in vergelijking met andere seizoenen, dat teams kijken naar vitale technische voordelen. "Er zijn discussies rond de legaliteit van de ophanging", reageerde de Oostenrijker. "Wat betreft Mercedes heb ik het vertrouwen en voel me goed bij de situatie. We weten wat de regels zeggen en wat is toegestaan en wat niet. Ik denk dat het de gebruikelijke aftrap aan het begin van het seizoen is en dat is niet iets waarom wij ons zorgen maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS